Woningcorporatie processen

Aedes Processenboek en Sensus

Alle processen van het Aedes Processenboek stellen wij gratis beschikbaar aan onze corporatie klanten. En natuurlijk aan potentiële corporatie klanten die kennis willen maken met Sensus BPM Online.

Waarom het Processenboek initiatief van Aedes en CorpoNet? Goed beschreven processen besparen tijd en geld. Het helpt processen efficiënter uit te voeren en beter te digitaliseren. Uniform goed beschreven processen dragen bij aan een betere sturing en vermindering van risico’s.

Vanuit Sensus dragen wij graag ons steentje bij om processen te harmoniseren en te verbeteren. Goed uitgewerkte processen zijn het fundament van corporaties om in control te zijn en sturing te geven.

Hans Bloemen, senior consultant bij Sensus process management, is als proces reviewer betrokken bij het uitwerken van het Aedes en Corponet Processenboek. Wanneer een nieuw proces beschikbaar komt, zullen wij deze voor u in Sensus zetten en aan u beschikbaar stellen. Abonneer u nu via het onderstaande formulier en wij zullen u een bericht sturen wanneer er weer een nieuw proces beschikbaar is om te downloaden.

Webinar Processenboek: Incasso

In een nieuwe webinar serie laten we zien hoe u processen uit het Processenboek kunt modelleren in Sensus BPM Online. Het eerste webinar uit deze serie vond plaats op 23 maart en gaat over incassoprocessen. Webinar gemist of een opfrisser nodig? Kijk dan hieronder het webinar terug. In slechts 20 minuten leert u hoe u binnen het incassoproces uw klanten kunt segmenteren, risico’s in kaart kunt brengen en KPI’s kunt koppelen.

Ontvang uitgewerkte processen uit het Processenhandboek van Aedes

Abonneer u via het onderstaande formulier en blijf op de hoogte wanneer er een nieuw uitgewerkt proces beschikbaar is.

Hans Bloemen

Hans Bloemen

Business Consultant

BPM Specialist Woningcorporaties, Sensus process management

“Na jarenlang bij veel woningcorporaties over de vloer te zijn geweest, weet ik van het reilen en zeilen en de problematiek waar men tegenaan loopt. Al mijn kennis en ervaring is verwerkt in het Procesmodel voor Woningcorporaties, waarin we een algemene procesarchitectuur, gebaseerd op CORA, hebben uitgewerkt. Dit CORA referentiemodel kunt u gebruiken om zelf een start te maken met uw proceshuis en het verder op maat te maken voor uw organisatie! Ook ben ik als proces reviewer betrokken bij het Processenboek van Aedes en CorpoNet, en vertaal ik deze processen naar onze applicatie Sensus BPM Online.”

Hans Bloemen   |    Sensus BPM Expert

Onze BPM-expert staat voor u klaar om u een persoonlijke rondleiding te geven in Sensus BPM Online. U krijgt tijdens deze sessie alle ruimte om vragen te stellen over bijvoorbeeld onze software, uw interne processen en de voor u belangrijke certificeringen.

Gerelateerde berichten

Woningstichting Het Grootslag houdt het incassoproces opnieuw tegen het licht

Woningstichting Het Grootslag houdt het incassoproces opnieuw tegen het licht

Woningstichting het Grootslag is sinds 2014 klant bij Sensus process management en werkt dit jaar aan een evaluatie van haar procesmanagement. Hiervoor werkt ze samen met senior consultant Hans Bloemen. Aan de hand van het Processenboek van Aedes en CorpoNet is het incassoproces opnieuw uitgewerkt. Gerard Degeling, werkzaam binnen team Leefbaarheid, vertelt over zijn ervaringen met Sensus BPM Online en het werken met het Processenboek.