Woningcorporatie processen

BIC implementatie

Met de Baseline informatiebeveiliging voor woningcorporaties (BIC) kunnen alle woningcorporaties op een vergelijkbare manier werken met informatiebeveiliging.

Informatiebeveiliging is een hot topic. Om corporaties op eenzelfde manier hiermee te laten werken is het BIC Normenkader beschikbaar. In Sensus BPM Online kan dit met behulp van het Compliance Management Framework (CMF) van Audittrail. Hier zijn de processen voor het beheersen van risico’s, beheersmaatregelen en beveiliging beschikbaar volgens de PDCA-aanpak.

In onderstaande presentatie toont Hans Bloemen hoe woningcorporaties hier intelligent mee kunnen werken aan de inrichting van BIC informatiebeveiliging.

Ontvang meer informatie over BIC implementatie bij uw woningcorporatie

Neem contact met ons op over het BIC normenkader, waarmee u binnen uw woningcorporatie met één standaard werkt op het gebied van informatiebeveiliging.

Hans Bloemen

Hans Bloemen

Business Consultant

BPM Specialist Woningcorporaties, Sensus process management

“Na jarenlang bij veel woningcorporaties over de vloer te zijn geweest, weet ik van het reilen en zeilen en de problematiek waar men tegenaan loopt. Al mijn kennis en ervaring is verwerkt in het Procesmodel voor Woningcorporaties, waarin we een algemene procesarchitectuur, gebaseerd op CORA, hebben uitgewerkt. Dit CORA referentiemodel kunt u gebruiken om zelf een start te maken met uw proceshuis en het verder op maat te maken voor uw organisatie!”

Gerelateerde berichten

Procesmanagement geeft ons controle over de organisatie

Procesmanagement geeft ons controle over de organisatie

Elke woningcorporatie kent tientallen verschillende bedrijfsprocessen. Hoe zorg je ervoor dat al die processen uniform gevolgd worden, zeker wanneer je te maken hebt met een verspreid bezit? CorporatieGids.nl sprak hierover met procescontroller Miriam Kortekaas van Woonzorg Nederland: “Alleen via procesmanagement kun je de ‘blinde vlekken’ in je processen verminderen.”

Procesmanagement: het verguisde goud van uw organisatie

Procesmanagement: het verguisde goud van uw organisatie

Het liefst had ik als titel van deze blog geschreven; “Alleen Sensus process management kan uw organisatie redden ? !!” Klinkt lekker, maar helaas niet erg geloofwaardig. Echter, Sensus process management als sterk instrument om in control te zijn… Dat klopt wel! Nou, beoordeel zelf.