Woningcorporatie processen

Samenwerking in de sector

Woningcorporaties werken veel met elkaar samen, omdat je te maken hebt met een grote mate van specialisatie en verschillende vakdisciplines. Met name bij grotere projecten werken zelfstandige corporaties regelmatig samen binnen een collectief. Binnen zo’n collectief spelen risico’s, grote investeringen en verschillende belangen. Hierbij is goede communicatie nodig, met afstemming van afspraken en bijbehorende werkprocessen. Het is daarom belangrijk om projecten goed vast te leggen en te onderbouwen.

Binnen onze klantengroep zit een aantal zeer grote collectieven. Dit zijn groepen van zelfstandige bedrijven die samen synergie zoeken en kennis willen delen. Speciaal voor deze doelgroep hebben wij een unieke inrichting ontwikkeld binnen ons Sensus BPM Online platform: een Multiple work environment.

Multiple work environment

Bij een Multiple work environment krijgt een collectief een dedicated cloud omgeving binnen Sensus BPM Online. Binnen deze cloud omgeving krijgt iedere woningcorporatie zijn eigen ruimte. In deze ruimte kunt u de processen van het project beheren en publiceren, onder eigen logo en organisatie. Denk hierbij aan werkafspraken, kwaliteitsrichtlijnen of processen rondom samenwerking. Vervolgens kunt u ervoor kiezen om projecten open te stellen voor andere deelnemers binnen de Multiple work environment.

Het grote voordeel van een Multiple work environment is dat alle woningcorporaties in een overkoepelende omgeving werken en hier elkaars oplossingen kunnen delen of gebruiken. U krijgt hiermee synergie, zonder dat uw organisatie de eigen identiteit verliest. Een ander voordeel is dat kleinere corporaties kunnen meeliften op de kennis van de grotere organisaties.

multiple work environment - Sensus

Wat zijn de voordelen?

 • Samen bouwen aan kwaliteitsverbetering
 • Standaardisatie van werk- en ketenprocessen
 • Besloten dedicated cloud omgeving
 • Iedere woningcorporatie een eigen beveiligde omgeving
 • Kennisdeling
 • Kleinere corporaties kunnen meeliften op de kennis van de grotere organisaties
 • Onze kennispartners kunnen bredere oplossingen bieden
 • Makkelijker om een collectieve oplossing af te nemen bij één van onze integratie- of kennispartners
 • Gezamenlijke inkoop van trainingen en workshops
 • Mogelijkheid voor gezamenlijke kennissessies, eventueel georganiseerd door Sensus process management of een kennispartner
 • Financieel voordeliger

Wilt u meer weten over hoe wij dit in uw organisatie kunnen toepassen?

Neem vrijblijvend contact met ons op via +31(0)88-8887777 of via
Hans Bloemen   |    Sensus BPM Expert

Onze BPM-expert staat voor u klaar om u een persoonlijke rondleiding te geven in Sensus BPM Online. U krijgt tijdens deze sessie alle ruimte om vragen te stellen over bijvoorbeeld onze software, uw interne processen en de voor u belangrijke certificeringen.

Gerelateerde berichten

Woningstichting Het Grootslag houdt het incassoproces opnieuw tegen het licht

Woningstichting Het Grootslag houdt het incassoproces opnieuw tegen het licht

Woningstichting het Grootslag is sinds 2014 klant bij Sensus process management en werkt dit jaar aan een evaluatie van haar procesmanagement. Hiervoor werkt ze samen met senior consultant Hans Bloemen. Aan de hand van het Processenboek van Aedes en CorpoNet is het incassoproces opnieuw uitgewerkt. Gerard Degeling, werkzaam binnen team Leefbaarheid, vertelt over zijn ervaringen met Sensus BPM Online en het werken met het Processenboek.

Procesmanagement geeft ons controle over de organisatie

Procesmanagement geeft ons controle over de organisatie

Elke woningcorporatie kent tientallen verschillende bedrijfsprocessen. Hoe zorg je ervoor dat al die processen uniform gevolgd worden, zeker wanneer je te maken hebt met een verspreid bezit? CorporatieGids.nl sprak hierover met procescontroller Miriam Kortekaas van Woonzorg Nederland: “Alleen via procesmanagement kun je de ‘blinde vlekken’ in je processen verminderen.”