Student experience intro

‘Sharing is caring’: Oost West Wonen deelt processen om andere woningcorporaties op weg te helpen 

‘Sharing is caring’: Oost West Wonen deelt processen om andere woningcorporaties op weg te helpen

In een gesprek met Jovanka Olie, kwaliteitsadviseur bij Oost West Wonen, wordt duidelijk dat het lastig is om goede voorbeelden te vinden van bepaalde processen. Zo ook voor het klachtenproces. “Bij ons in de organisatie was het voor niemand echt duidelijk hoe we met klachten om moesten gaan”, vertelt Jovanka. Er was uniformiteit nodig in het behandelen van klachten en dit moest op papier staan. Dus nam Oost West Wonen het heft in eigen handen. Ze werkten het klachtenproces in detail uit. Ook de verwerking van persoonsgegevens in het kader van de AVG werd in het proces meegenomen. Zo kunnen zij zorgvuldiger werken in het voorkomen van datalekken.

“Sommige corporaties, ook wij, zien op tegen het beschrijven van bepaalde processen. Hoe moeten we beginnen? Als je maar iets van een kapstok hebt, kun je daar verder zelf invulling aan geven. Dat scheelt dan weer.” Jovanka vindt kennis delen belangrijk, dus deelde Oost West Wonen hun klachtenproces met ons, zodat andere woningcorporaties dit kunnen gebruiken als een kader. Oost West Wonen heeft ook veel baat gehad bij de voorbeeldprocessen in Sensus BPM Online van andere organisaties. Onder meer helpen voorbeeldprocessen ook met het bekend raken met Sensus BPM Online en de mogelijkheden.

Kortom, zo kan iedereen binnen de corporatiesector profiteren van elkaars kennis door het delen van beschreven processen. Zo bespaart iedereen tijd en moeite en komen we met z’n allen steeds verder.

Zelf aan de slag met het Klachtenproces voor woningcorporaties

Sensus process management heeft gespecialiseerde kennis op het gebied van procesmanagement bij woningcorporaties en veel ervaring opgedaan bij meer dan 80 woningcorporaties in Nederland. Met deze kennis en ervaring hebben wij in samenwerking met Oost West Wonen het klachtenproces uitgewerkt deze willen wij graag delen met andere corporaties die extra input zoeken en willen starten met het op orde brengen van hun processen.

“Sommige corporaties, ook wij, zien tegen het beschrijven van bepaalde processen op. Hoe moeten we beginnen? Als je maar iets van een kapstok hebt, kun je daar verder zelf invulling aan geven. Dat scheelt dan weer.”
Jovanka Olie

Kwaliteitsadviseur, Oost West Wonen

Ontdek zelf de voordelen!

Net als Oost West Wonen aan de slag met procesmanagement? Meld u aan voor de proefversie van onze BPM oplossing. Nadat u uw gegevens hebt ingevuld, kunt u direct gratis 30 dagen lang processen ontwerpen met Sensus BPM Online.

Hans Bloemen   |    Sensus BPM Expert

Onze BPM-expert staat voor u klaar om u een persoonlijke rondleiding te geven in Sensus BPM Online. U krijgt tijdens deze sessie alle ruimte om vragen te stellen over bijvoorbeeld onze software, uw interne processen en de voor u belangrijke certificeringen.