Voorbeeldprocessen: Incasso proces

Bekijk de AEDES CORA processenboek webinarserie of download ons voorbeeldprocess

Goed beschreven, uniforme processen besparen tijd en geld. Het helpt processen efficiënter uit te voeren en beter te digitaliseren, wat bijdraagt aan een betere sturing en vermindering van risico’s.

Bekijk de webinar serie of download gratis het voorbeeldproces via het formulier onderaan de pagina.

Bekijk gratis de hele AEDES CORA processenboek webinarserie

CORA-procesmodel

Incasso proces

Afspeeltijd: 19 min 42 sec

In deze webinar laten we zien hoe u incassoprocessen kunt modelleren in Sensus BPM Online. Webinar gemist of een opfrisser nodig? Kijk dan hier het webinar terug. In slechts 20 minuten leert u hoe u binnen het incassoproces uw klanten kunt segmenteren, risico’s in kaart kunt brengen en KPI’s kunt koppelen.

CORA-procesmodel

Deel 1: Verhuurmutatie

Afspeeltijd: 23 min 9 sec

In dit webinar komt u meer te weten over de processen met betrekking tot een verhuurmutatie van het AEDES CORA processenboek. Deze processen zijn uitgewerkt volgens de Sensus-methode in de designer van Sensus BPM Online. Er zullen processen besproken worden in dit webinar die te maken hebben met een verhuurmutatie.

CORA-procesmodel

Deel 2: Reparatieonderhoud

Afspeeltijd: 15 min 55 sec

De processen met betrekking tot het Reparatieonderhoud van het AEDES CORA processenboek zijn uitgewerkt volgens de Sensus-methode in de designer van Sensus BPM Online. Hoe zien deze procesbeschrijvingen eruit, hoe werken ze in de praktijk en wat heeft u eraan? Deze vragen worden beantwoord in dit webinar.

CORA-procesmodel

Deel 3: Planmatig onderhoud

Afspeeltijd: 16 min 6 sec

De processen met betrekking tot het Planmatig Onderhoud van het AEDES CORA processenboek zijn uitgewerkt volgens de Sensus-methode in de designer van Sensus BPM Online. In dit webinar worden de procesbeschrijvingen in vogelvlucht toegelicht.

CORA-procesmodel

Deel 4: Service- en stookkosten

Afspeeltijd: 18 min 2 sec

De processen met betrekking tot het serviceonderhoud en -kosten van het AEDES CORA processenboek zijn uitgewerkt volgens de Sensus-methode in de Designer van Sensus BPM Online.

In dit webinar zullen onder meer de volgende onderwerpen besproken worden:

  • Nieuwe service componenten opvoeren
  • Vaststellen service componenten
  • Werven en selecteren van leveranciers

Meer zien? Vraag een voorbeeldproces aan!

“Na jarenlang bij veel woningcorporaties over de vloer te zijn geweest, weet ik van het reilen en zeilen en de problematiek waar men tegenaan loopt. Al mijn kennis en ervaring is verwerkt in het Procesmodel voor Woningcorporaties, waarin we een algemene procesarchitectuur, gebaseerd op CORA, hebben uitgewerkt. Dit CORA referentiemodel kunt u gebruiken om zelf een start te maken met uw proceshuis en het verder op maat te maken voor uw organisatie! Ook ben ik als proces reviewer betrokken bij het Processenboek van Aedes en CorpoNet, en vertaal ik deze processen naar onze applicatie Sensus BPM Online.”

Hans Bloemen

Business Consultant, Sensus process management